Arkaders dörrar till den heliga graven

Den heliga graven har sex dörrar, där den första dörren är huvudentréns dörr som ligger i mitten av den stora gyllene Ewan, och det finns en gyllene dörr via grav av AlAlama AlHili, och två dörrar av silver är mittemot, där en av dörrar är mittemot dörr av AlTusi, och den andra dörren är mittemot dörr av Alqiblah, och denna dörr kallas på dörr av AlMorad. Och det finns också två dörrar som är mittemot i början och slutet av den västra korridoren för den heliga graven. Den norra sidan av dörrar ligger till höger av Ewan av de religiösa forskarna som kallas på ingång av AlFadil AlSharbiani, och dess höjd är (3 m), och dess bredd (1,85 m). Och den sydliga sidan av dörrar ligger till norrsida av Ewan som heter Mizab AlDahab (gulds Ewan), och det kallas på ingång av Um AlBanin (as), och dess höjd är (3,40 m) och dess bredd är (2,17 m).

Den gyllene dörren (huvudentréns dörr till korridorer av den heliga graven)

Dess höjd är (5,75 m) och dess bredd (3,22 m), där det tillverkades med bästa form och skicklighet och noggrannhet, och det är broderade i fin och slående form, så det är en integrerad målning.

Dörr till grav av AlAlama AlHili

Denna dörr ligger i den heliga ytan (AlTarma) och nära den norra minareten, och dess höjd är ungefär (2,80 m) och dess bredd är (2 m), denna dörr öppnades i korridor som innehåller grav av AlAlama AlHili, och det leder till arkad av den heliga graven.

Dörr av silver som är mittemot dörr av Alqiblah (dörr av AlMorad)

Denna dörr ligger inom arkad av den heliga graven, och denna är mittemot dörr av AlQiblah. Och denna dörr är en av dyra dörrarna, och dess höjd är (3,38 m) och dess bredd är (2,10 m).

Dörr av silver som är mittemot dörr av AlTusi

denna dörr ligger i den norra arkaden, och den dörren är nästan mittemot dörr av AlSheikh AlTusi, där dess höjd är (3,38 m) och dess bredd är (2 m).