Hans söner

1- Imam AlHassan (frid vare med honom)

Han föddes i AlMedina i hälften av den heliga Ramadan av det tredje året av Hijrah, och han var första son till Ali och Fatima (as). Han var känd också Abu Mohammed, och hans titel är AlZaki (den obefläckade), där hans morfar, Allahs budbärare (s) gav till honom namnet, och öknamnet. Han blev martyr på grund av Muawiyah som förgiftade honom genom att ge gift till hans fru Jaada dotter till AlAshath bin Qais, där han gick till sin Gud förgiftad i sjunde Safar av det femtionde året av Hijrah, där han dog när hans ålder var 55 år.

2- Imam AlHussain (frid vare med honom)

Han föddes i den femte Shaban av det fjärde året av Hijrah, och det var mellan hans födelse och födelse av hans bror AlHassan tio månader och tjugo dagar, och hans martyrskap var på den tionde dagen av Muharram i året sextioen av Higrah i slaget vid Karbala, där hans ålder var 56 år och några månader, och begravdes i den heliga Karbala. Och han hade sex pojkar och tre flickor, och de var: Ali AlAkbar, den martyren av Karbala som hans mor var Leila dotter till Abi Mura bin Orwah bin Masoud AlThaqafi. Och Ali AlAwsat och Ali AlAsghar, och Zine ElAbidin som deras mor var Shah Zanan dotter till Kisra, och Mohammed, och Jafar dog i sin fars liv som deras mor var Qadaia, och Abdullah AlRadhiaa som slaktades på sin fars knä, och hans mor var AlRabab dotter till Amru AlQais, och Fatima som hennes mor var Um Ishak AlTamimyah, och Zaynab. Och Avkomman av AlHussein (as) var från Imam Zain AlAbidin (as).

3- AlSayda Zaynab (frid vare med henne)

Hon (as) föddes på den femte av Jamade Alawal i femte eller sjätte året av Hijrah, och det hade också sagts att hon föddes i början av månaden Shaban i det sjätte året av Hijrah, men det finns andra källor. Och hon dog på grund av feber i den femtonde Rajab i 62 AH, och begravdes nära Damaskus. Och det hade sagts att Zaynab (as) hade fyra söner och en dotter vilka hette Ali, och Aoun AlAkbar, och Abbas, och Jafar AlAkbar, och Um Kulthom. Där Ali hade ett öknamn som (AlZaynabi) eftersom han hade mycket antal av avkommor, och Aoun AlAkbar dödades med Imam AlHussain (as) i slaget vid Karbala. Och Aoun AlAkbar begravdes med Al Abi Talib och AlHussain (as).

4- AlAbbas (frid vare med honom)

Föddes på den 4 Shaban i år 26 av invandringen, och han blev martyr på tionde av Moharram i slaget vid Karbala med sina bröder, och han begravdes i den heliga Karbala. Hans mor var Fatima dotter till Huzzam AlAmeriya som Imam Ali gifte sig med henne efter död av Fatima AlZahra (frid vare med henne), och gav henne ett smeknamn som var Um AlBanin. Och AlAbbas (as) hade fem söner och en dotter vilka var AlFadl, och Obaidullah, och AlHassan, och AlQasim, och Mohammed.